Megpróbálta átvágni a rendőröket

Hamis adatokat diktált be egy sofőr. Cserébe több eljárást indítottak ellene a rendőrök.

A rendőrség több eljárást is indított egy férfi ellen, aki jogosítvány nélkül, a gyanú szerint ittasan vezetett Orosházán. Azt állította, hogy az iratai nincsenek nála és az őt igazoltató rendőröknek testvére személyes adatait adta meg.
Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei 2016. április 20-án 23 óra 20 perckor ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét Orosházán, a Győri Vilmos téren. A férfi azt állította, hogy nincsenek nála az iratai, ezért a rendőrök arra kérték, diktálja le személyes adatait. Felmerült a gyanúja annak, hogy M. G. ittasan vezetett, így a rendőrök további vizsgálatok elvégzésére előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra. Amikor átvizsgálták a ruházatát, megtalálták nála a személyi igazolványát. Kiderült, hogy testvére adatait adta meg az egyenruhásoknak és az alkoholszondás vizsgálat jegyzőkönyvére sem a saját nevét írta alá. Kihallgatásán elmondta: nem akarta, hogy kiderüljön, nincs vezetői engedélye, ezért próbálta megtéveszteni a rendőröket.
 
A 47 éves békéscsabai M. G. ellen az Orosházi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárást indított. Emellett, mivel vezetői engedéllyel nem rendelkezik és a járművezetéstől korábban el is tiltották, az Orosházi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette. A rendőrkapitányság munkatársai a férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

Forrás: Police.hu

Megosztás:

Címke: , ,