Megnyíltak a szertárkapuk a gyerekek előtt

2023. május 29. 06:22 | behir

Gyerekzsivaj töltötte meg a Békés vármegyei tűzoltók laktanyáit vasárnap a gyermeknap alkalmából. A „nyitott szertárkapuk” programnak köszönhetően több száz érdeklődő kereste fel a tűzoltókat.

Május utolsó vasárnapja a vidámság jegyében telt, az időjárás is kedvezett a családoknak, a színes programok megyeszerte kicsalogatták a családokat.

A gyerekek előtt a békéscsabai, gyulai, mezőkovácsházi, orosházi, szarvasi, szeghalmi hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a mezőberényi katasztrófavédelmi őrs, a békési, gyomaendrődi és tótkomlósi önkormányzati tűzoltóság, valamint a számos önkéntes tűzoltó egyesület kapuja állt nyitva.

A fiatalok a helyszíneken kipróbálhatták, milyen érzés fecskendőn ülni, megnézhették tűzoltáshoz és műszaki mentésekhez használt különféle szakfelszereléseket, felpróbálhatták a tűzoltósisakokat és bevetési ruhákat. A Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a gépjárművek és a próbariasztás mellett a tűzoltóság laktanya épületét és saját múzeumát is megtekinthették az érdeklődök, ahol a régi felszereléseken túl néhány jelentősebb káresemény relikviáit is megőrizték a helyi tűzoltók.

Visszatérő vendégek is jöttek, akik nagyon örültek, hogy mindig látnak valami újdonságot a laktanyában. A gyerekek nagy figyelemmel követték az elhangzottakat és számtalan kérdést tettek fel a tűzoltóknak.

Forrás: Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További programok »

FEL