Megnyílt a Békési Termék védjegypályázat

2023. március 11. 09:17 | behir.hu

Már elérhető a „Békés Termék” védjegy pályázati dokumentációja. Békés önkormányzata 2021-ben megalkotta a „Békési Termék” védjegyet azzal a céllal, hogy a békési termékek, melyek évek óta garantáltan magas minőséget képviselnek, a fizikai és online piacokon jól beazonosíthatóak legyenek.

"A „Békési Termék” több, mint egy védjegy, ugyanis ezzel a minősítéssel a termelők olyan közösség részévé válnak, amelyben a védjegyhasználaton túli értékeket is kapnak.

A fogyasztók könnyen beazonosítható, garantált minőségű, elérhető, lokális, gasztronómiai és kulturális sajátosságokhoz igazodó termékeket kapnak, valamint a tudatos fogyasztói szokások is erősödnek. A termelő, mint védjegyfelhasználó egy megkülönböztető jelzést használhat, melyet a fogyasztó a magas és megbízható minőséggel párosít.

Az önkormányzat, mint Védjegytulajdonos egy kiváló minőséget garantáló, helyi termelőket tömörítő hálózatot hoz létre és a Pr megjelenésben is segíti a termelőt így, fotó és videó portfóliót készít illetve, gondoskodik szóróanyagok kihelyezéséről a város főbb turisztikai pontjain.

A védjegyhasználatra vonatkozó kérelem formanyomtatványa, a pályázati feltételek, a bírálat alapelvei és a védjegyhasználatra vonatkozó előírások letölthetők a bekesvaros.hu és a bekesitermek.hu honlapokról.

A védjegyhasználati jog megszerzéséhez kötődő eljárást a Védjegytulajdonos munkaszervezete, a Békési Termék Védjegy Bizottsága folytatja le és dönt a védjegyhasználat odaítéléséről.

A védjegyhasználó 2 évig jogosult a védjegy használatára.

A védjegyhasználat joga és annak megszerzéséhez kötődő eljárás lefolytatása díjmentes, de a védjegy terméken, annak csomagolásán, reklámhordozón történő megjelenítésével és minden egyéb más engedélyezett módon történő felhasználásával kapcsolatos költség a Védjegyhasználót terheli."

Forrás: Békés Város

További programok »

FEL