Megnyílt a Békéscsabai Médiacentrum fotókiállítása

2022. december 5. 16:24 | D. Nagy Bence

Rendhagyó módon és helyszínen, de hagyományteremtő szándékkal született meg a Békéscsabai Médiacentrum munkatársainak fotókiállítása. A szerkesztőség épületében kialakított tárlatot Varga Tamás, Békéscsaba kultúráért felelős alpolgármestere nyitotta meg hétfőn délután.

A Békéscsabai Médiacentrum a hetekben ünnepelte hetedik születésnapját, ehhez is kapcsolódott az a fotókiállítás, amely ezúttal nem sajtófotókból, hanem a sajtósok fotóiból született meg. A tárlat anyagát ugyanis a médiacentrum munkatársainak saját képei, elkapott pillanatai adták.

– Kiváló és egyedi ötlet, hogy a szerkesztőség mutathatja meg a tehetségét, és hogy a kollégák egymást és az idelátogatókat is megajándékozzák képeikkel. Ez a kezdeményezés már csak azért is különleges, hiszen a médiacentrum munkatársai új oldalukról mutatkozhatnak be: nemcsak a fotóriporterek, de minden terület képviselője megjelenik a falakra függesztett alkotásokon keresztül – fogalmazott a kiállítás megnyitója után Varga Tamás alpolgármester.

A tárlat létrejöttéről Hegyi Boglárka ügyvezető-főszerkesztő beszélt.

– A kiállítás ötlete még 2018-ban született meg, de végül most, egy kisebb beltéri átalakítás után válhatott valósággá. Időközben az is eldőlt – Bucsai Ákos műszaki vezető javaslatára –, hogy ne "csak" sajtófotók, hanem a cég munkatársainak saját, nem kizárólag a munkához kapcsolódó képei szolgáljanak alapanyagként. Cél volt az is, hogy most, amikor mindenki bezár, mi megnyithassuk ezt a kiállítóteret – ismertette. Hozzátette, hogy a tárlat hagyományteremtő szándékkal jött létre. A tervek szerint évente 2-4 alkalommal is sor kerülne egy-egy újabb kiállításra, ahol elsősorban a munkatársak képei kapnának nagyobb teret, de hosszabb távon külsős alkotók fotóit is örömmel fogadnák.

Galéria

 

 

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
2023. május 30. 16:47
FEL