Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése Békéscsabán

2022. május 16. 14:30 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái folytatódnak.

Az érintett szakaszok: a Dobozi úti és a Mokry u. - Szarvasi út között épülő kerékpárút.

A kivitelező a Hódút Kft., melynek alvállalkozója a Galéria Invest Kft.

Folytatódik a Dobozi úti kerékpárút felújítása a Gém utca és a Csabai út között, valamint kerékpárút épül a Mokry u. - Szarvasi út között (a volt hadivágány nyomvonalán).

A Dobozi úton, a Gém utca és a Sikló utca között, a kerékpárút bontásával megkezdődnek a kivitelezési munkák, emiatt részleges forgalomterelésekre kell számítani.  A Sikló utca és a Csabai út között, valamint a gerlai Holt-Körös hídon júniusban kezdődnek meg a bontási, építési munkák.

A Mokry utcai közúti, gyalogos szintbeni vasúti keresztezés és a Szarvasi úti kerékpárút között az előkészítő munkák megkezdődnek, emiatt ezen nyomvonal teljes lezárására kerül sor.

A felújítások illetve a kerékpárút-építések befejezésére várhatóan 2022 november hónapban kerül sor.

A kivitelező és alvállalkozója, valamint a beruházó Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a tervezett munkálatokról folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a rendelkezésre álló csatornákon keresztül.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során kérjük a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Önkormányzati hírek

A zöldfelületek öntözése kiemelt feladat a nyári időszakban Békéscsabán is

A békéscsabai önkormányzat egész évben elkötelezett a város zöld felületeinek, fáinak gondozását illetően, azonban a nyári időszakban tapasztalható magas hőmérséklet miatt kialakuló szárazság nagy kihívás elé állítja a városi szakembereket is. Ezekben a hónapokban, különösen a harminc fok feletti hőmérséklettel járó napokban fontos, hogy a növényzet megfelelő vízellátást kapjon. Ezt leginkább szakszerű öntözéssel lehet megoldani.
2022. június 30. 15:00
FEL