Megkezdi a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

2022. augusztus 23. 18:55 | behir.hu

A Magyar Posta segítségével megkezdi a rászoruló családokat támogató tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet.

Már több, mint ötvenezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat. Több millió forint érkezett az Iskolakezdésegyütt.hu honlapra is, azonban még mintegy ötmillió forint hiányzik a kitűzött cél eléréséhez. A felajánlásokból kétezer gyermek iskolakezdését szeretnék támogatni.

Iskolakezdés együtt! címmel rászoruló iskolásoknak indított gyűjtést augusztusban az Ökumenikus Segélyszervezet.

Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 Híradójában elmondta, hogy húsz napjuk volt arra, hogy húszmillió forintot összegyűjtsenek.

Hozzátette: időarányosan jól állnak, de aki még teheti és segíteni szeretne, tárcsázza az 1353-at vagy adományozzon az Iskolakezdésegyütt.hu-n azért, hogy a tanévkezdésig összegyűljön az a pénzösszeg, amelynek segítségével kétezer gyermek iskolatáskáját töltheti meg a segélyszervezet a becsengetésig, vagyis szeptember 1-ig.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Városi gyereknap a Munkácsy Negyedben – galériával

A gyereknapi körtúránkat a Csabagyöngyében kezdtük Évi tündér megnyitójával, majd bejárva a helyszíneket láttuk, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Emlékház és a Napsugár Bábszínház is színes programokkal várta a családok seregét.
18:50
FEL