Megjelent a CSOK Pluszról szóló tervezet

2023. november 24. 11:21 | behir.hu

A kormány októberi döntése után teljesen átalakul a CSOK. A Kulturális és Innovációs Minisztérium a kormány honlapján hozta nyilvánosságra rendelettervezet.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint a többi érintett tárca közreműködésével dolgozta ki a részletszabályokat, és elkezdődött a tervezet társadalmi egyeztetése.

A CSOK Plusz hitelprogramot az állami támogatásnak köszönhetően egyedülállóan kedvezményes, 3 százalékos kamatszint mellett 15, 30, vagy akár 50 millió forintos összeggel vehetik igénybe a gyermeket tervező házaspárok, attól függően, hogy hány gyermekük van, és hány gyermeket terveznek még. A családok lakáscéljainak megvalósítását a CSOK Plusz többféle módon támogatja: a hitel lakásépítésre, -vásárlásra és bővítésre is használható – olvasható a közleményben.

A kedvező kamatozás mellett az újonnan születő gyermekek megérkezésekor újabb kedvezmények lépnek életbe: az első gyermek megszületésekor egy évig szünetel a hiteltörlesztés, a második és minden további gyermek után pedig 10-10 millió forinttal csökken a fennálló kölcsöntartozás.

Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium

 

További programok »

Gazdaság

Agrár szakemberek vehették át diplomáikat Szarvason

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus Szarvasi Képzési Hely február 16-án ünnepelte a Vetőmag-gazdálkodási szakmérnök továbbképzés, a Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök mesterképzés, valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapképzés eredményeit a Tessedik épület dísztermében – tájékoztatta a behir.hu-t dr. Sipos Virág Katalin campus főigazgató-helyettes.
06:27
FEL