Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. április 11. 15:20 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei hetedik száma.

Közel másfél év után április 5-én újra kinyitott a jaminai postafiók, a megszokott helyen, a megszokott munkatársakkal, de megújult köntösben, hiszen rövid időn belül akár kenyeret és kiflit is vásárolhatnak ott a betérők. A jó hírről Ádám Pál képviselő számol be.

A közelmúltban hivatalosan is átadták a megújított és új eszközökkel kibővített Csányi utcai extrémsport-pályát Békéscsabán. A Tiéd a pálya elnevezésű nyitórendezvényen bárki kipróbálhatta a frissen átadott pályát – a részletekről Szarvas Péter polgármester tájékoztatta lapunkat.

Békéscsabán sok embernek okozott nehézséget, amikor 2022 novemberében hat postafiók is bezárt. Az idei év azonban több szempontból is fordulatot hoz, postapontok nyílhatnak. Ezúttal egyebek mellett erről kérdeztük Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt.

Lassan véget ér a 2019-2024-es választási ciklus. Arra kértük a polgármestert, az alpolgármestereket és a képviselőket, hogy nagyvonalakban foglalják össze az ebben az időszakban végzett önkormányzati munkájukat. A regnáló képviselők elküldték szerkesztőségünkbe a beszámolóikat, azokat lapunk 3–8. oldalán olvashatják. A testület két tagja, Hanó Miklós és dr. Ferenczi Attila sajnos már nincs köztük, az ő tevékenységükről a korábban velük készült interjúk alapján írunk.

Megtalálják a lapban választási közleményt is, amelyben arról tájékozódhatnak, hogy hány ajánlásra van szükség a képviselőjelöltséghez.

Beszámolunk továbbá arról, milyen békéscsabai vonatkozásai vannak a Most vagy soha történelmi kalandfilmnek, hogy milyen volt a Bartók Gála, hogyan kezdődött a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál, és írunk az autizmus napi közös gitározásról is.

Békéscsaba első kézből rovatunkban Paláncz György, Békéscsaba társadalmi megbízatású alpolgármestere, a Közgé igazgatója mutatja be a 30 év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz programot.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, mivel várja önöket a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető. 

További programok »

Kultúra

Kamarakiállítás Gyóni Géza munkásságáról

A Munkácsy Mihály Múzeum legújabb időszaki kiállítása a Békéscsabához szorosan kötődő Gyóni Géza munkásságát a költő személyes tárgyai mellett korabeli dokumentumok és fényképritkaságok segítségével mutatja be a látogatóközönségnek. 
2024. május 29. 17:08
FEL