Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. május 9. 10:57 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei kilencedik száma.

 

A Munkácsy Mihály Múzeum a békéscsabai önkormányzat támogatásával, a Békéscsabai Történelmi Íjászkörrel és a CsabaParkkal közösen, hatodik alkalommal rendezte meg a Békéscsabai Vitézi Játékok nemzetközi hagyományőrző történelmi fesztivált a Gabonamúzeum területén. Képes beszámolónkat megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

 

Négy fronton is helytálltak a röplabdás lányok. Békéscsaba vezetése a városházán köszöntötte a Swietelsky-Békéscsabai RSE röplabda csapatát, hogy elismerjék a klub éves munkáját, gratuláljanak a játékosoknak a Női Röplabda Extraligában megszerzett bronzéremhez, és értékeljék a 2018-19-es szezont – a részleteket elolvashatják az újságban.

 

Ezúttal Hanó Miklós, Békéscsaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere és a 9. számú választókerület egyéni képviselője tájékoztatja olvasóinkat arról, mi valósult meg a városban és a körzetben, ebben a ciklusban.

 

Írunk arról, hogy felújítják és szigetelik a Lencsési Közösségi Házat. Az épület energiahatékonyságát célzó beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a József Attila-lakótelep központjában lévő intézmény a következő évtizedekben is korszerű körülmények között láthassa el közösségi feladatait.

 

Az Erasmus + programnak köszönhetően egy hónapot töltött Békéscsabán három frissen végzett észt fotós, Siiri Kask, Jan Vutt és Tiit Tamme. Itt tartózkodásuk során bejárták a környéket, és a Békéscsabai Médiacentrum munkatársaival is számos rendezvényre ellátogattak, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsenek. Az észt fiatalokat a képeiken keresztül mutatjuk be a lapban.   

 

Megismerhetik az újságból a gerlai Veres Andrásné Tündét, aki feleség, kétgyermekes édesanya, aki egykor bőrdíszműves volt, ma az Életfa Idősek Otthonában ápoló. 46 éves, múlt évben kezdett el futni, azóta pedig hetente többször is futócipőt húz, és gyakran vesz részt leginkább jótékonysági futóversenyeken.

 

Beszámolunk arról, milyen volt a táncfesztivál, milyen alkotások születtek a városi gyermekrajz-versenyen, és arról is, hogy az egyetlen magyar aranylabdásra, Albert Flóriánra emlékezhetünk egy egyedülálló kiállításon a Csabagyöngyében, a Békéscsaba anno sorozatunkban pedig az egykori laktanyáról olvashatnak érdekességeket.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

Az újság legfrissebb száma idekattintva is elérhető.

 

 

További programok »

Közélet

Gyász: A kockásfülű nyúl atyja

Életének 79. évében elhunyt Richly Zsolt Balázs Béla- és Károli Gáspár-díjas rajzfilmrendező, kiváló művész, címzetes egyetemi tanár – közölte a család és a Magyarországi Evangélikus Egyház pénteken az MTI-vel.
2020. január 24. 14:51
FEL