Megjelent a Csabai Mérleg idei utolsó száma

Megjelent a Csabai Mérleg idei legfrissebb, idei huszonnegyedik száma.

 

A Csabai Mérleg legfrissebb számában írunk arról, hogy a Linamar Hungary Zrt. 17,6 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Békéscsabára. A hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Budapesten. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte: Békéscsaba továbbra is partnere kíván lenni a fejlesztésekben a nagy befektetőknek és a kormánynak.

 

Beszámolunk arról, hogy a városháza dísztermében tartották a nemzetiségek ünnepét, ahol díjakat is adtak át, illetve az év legjobbjait ünnepelték az élsportolói fogadáson a Csabagyöngye Kulturális Központban. Ez utóbbin adták át a Békéscsaba Sportjáért kitüntetéseket, és újabb tagokkal bővült a Békéscsaba Halhatatlan Sportcsillagainak köre.

 

Ülésezett Békéscsaba képviselő-testülete, megtalálják a lapban a közgyűlés legfontosabb döntéseit, és azt is, hogyan értékelték azokat a pártok képviselői, valamint Szarvas Péter polgármester.

 

A szakmai zsűri a „Magyarország legszebb Szőlőskertje és Szőlőlugasa” pályázaton a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. által kezelt Csabagyöngye szőlőültetvényt a legjobb 10 pályázat közé sorolta – erről is olvashatnak az újságban.

 

Megtudhatják az újságból, hogy Munkácsy Mihály életútját végigkísérő virtuális tárlat nyílt a Munkácsy Mihály Múzeum Múzsák Termében. A különleges kiállítást Gyarmati Gabriella művészettörténész és Varga Ottó, a Budapesti Gazdasági Egyetem kreatív munkatársa készítette. A tárlat megnyitóját követően adták át a Békéscsaba az én városom című kisfilmes pályázat díjait is.

 

A Modern Városok Program keretében valósulhat meg a Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed fejlesztése. A mintegy hárommilliárdos beruházás tekintetében az idei a tervezés éve volt – látványtervekkel mutatjuk az újságban, hogy milyen lesz majd a Munkácsy-negyed.

 

Olvashatnak a Csabai Mérleg idei utolsó számában arról, milyen volt az András Napi Kolbászparádé a Lencsési Közösségi Házban, és arról is, hogy Tuska János egykori Békéscsabát ábrázoló képeslapjaiból, képeiből nyílt kiállítás a Munkácsy Emlékházban, de a fotókat a 7.Tv Békéscsaba anno sorozatában is megnézhetik.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

A Csabai Mérleg idei utolsó száma itt is elérhető.

 

Megosztás:

Címke: , ,