Meghosszabbították az átmeneti földgázellátás igénylésének határidejét

2022. október 19. 09:23 | behir.hu

Az eredeti határidő kedden futott ki, de most egy héttel későbbre tették a céges, illetve intézményi mentőakció lezárását.

– Október 18. helyett október 25-ig van lehetőség nyilatkozatot tenni a veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátás igénybevételéről – derült ki a frissen megjelent Magyar Közlönyből.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányrendelet ennek érdekében módosította a múlt pénteken megjelent eredeti kormányrendeletet. Az intézkedés célja változatlan maradt: a veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást a kormány azoknak a nem lakossági felhasználóknak, tehát praktikusan intézmények és cégek számára kínálja, amelyek októbertől, az új gázév startjakor nem rendelkeztek szerződéssel a földgázra.

A jogosultság november 1-jétől december 31-ig szól. Ha az adott fogyasztó bemutatja a nyilatkozatot, akkor a földgázelosztási szolgáltatás nem függeszthető fel még akkor sem, ha egyébként nincs élő kereskedelmi megállapodása. A lépésre egyébként azért volt szükség, mert több ezer olyan szereplő van, amely nem rendelkezik gázszerződéssel. Erről Palkovics László iparminiszter nyilatkozott a közelmúltban. 

Az igénylés az MVM Next üzleti ügyfeleknek szóló honlapján történik, a szerződés létrejöttéről az MVM Next e-mailben tájékoztatja majd az érintetteket. A határidő meghosszabbítása nem váratlan: az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. korábban is jelezte, hogy ha a tapasztalatok alapján szükségesnek látja, szakmai javaslatot fog tenni a jogszabályban foglalt határidő megnyújtására, hogy az ügyfelek élni tudjanak az átmeneti földgázellátás lehetőségével.

Forrás: Magyar Közlöny/VG

További programok »

Gazdaság

Harmadjára is REL EXPO, ezúttal Jakabszálláson

Hamarosan újra megnyitja kapuit a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. Ebben az évben Jakabszállásra várják az érdeklődőket február 29-én, a kiállítás fókusza az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyeződik.
2024. február 20. 17:42
FEL