Meghosszabbította az autó műszaki vizsgáját

2016. január 21. 07:49 | Fekete Kata

Közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség két férfi ellen Gyulán. Egyikük meghamisította személygépkocsija forgalmi engedélyét, társa pedig úgy, hogy erről tudott, vezette az autót.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei január 19-én 11 óra körül Gyulán, a Sarkadi úton ellenőriztek egy személygépkocsit, illetve annak vezetőjét és utasát. Az intézkedés során a rendőrök észrevették, hogy a jármű forgalmi engedélyében, a műszaki érvényességi idő rovatnál az azonosító címkét kicserélték, a műszaki érvényességi idő dátumát meghamisították. A kocsiban utazó P. István előállítását követően elismerte, hogy egy másik forgalmi engedélyből vágta ki a címkét, amit azért ragasztott be a nemrégiben megvásárolt autójához tartozó iratba, mert annak a műszaki érvényességi ideje tavaly lejárt. A rendőri intézkedés idején a járművet Sz. István vezette, aki tudott arról, hogy ismerőse az engedélyt meghamisította. Ennek ellenére amikor P. István megkérte arra, hogy vezesse a személygépkocsit, beleegyezett és Vésztőről Gyulára mentek, ahol a rendőrök igazoltatták, majd előállították őket.

A Gyulai Rendőrkapitányság a 40 éves vésztői P. István és a 61 éves gyulai Sz. István ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók azt még vizsgálják, hogy az a forgalmi engedély, amelyből P. István kivágta a műszaki érvényességi időt jelző címkét, hogyan került hozzá.

Forrás: Police.hu

FEL