Megérkezett Magyarországra az új típusú Pfizer-vakcina

2022. szeptember 16. 09:08 | behir.hu

Elsőként az egészségügyi dolgozók emlékeztető oltására kezdik felhasználni a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú Pfizer-vakcinát – közölték csütörtökön a Koronavirus.gov.hu oldalon.

Azt írták, hogy jövő héttől már a lakosság számára is elérhetővé válik a vakcina a kórházi oltópontokon, illetve a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is.

Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. Eddig 109 ezer adag érkezett belőle Magyarországra.

Magyarország 9,5 millió adag Pfizert rendelt az omikron miatt indított uniós beszerzésben. Ebből az idén 3 millió adag, 2023-ban pedig 6,5 millió adag – 1,5 millió adag gyermekek oltásához való – Pfizer-oltóanyag érkezhet.

A legutóbbi adatok szerint a beoltottak száma 6 417 307, a beoltottak 61 százaléka vette fel eddig a harmadik, megerősítő oltást, és 338 689-en már a negyedik oltást is felvették – áll a közleményben.

Forrás: Világgazdaság

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL