Még mindig lehet szavazni az év legjobb magyar fotójára

2021. november 25. 17:15 | behir

A Magyarország 365 fotópályázat kiírására idén is hatalmas volt az érdeklődés, több tízezer kép érkezett.

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel idén is elindult a Magyarország 365 nevű fotópályázat, ahol az ország legtehetségesebb művészei mutathajták meg, hogyan is látják hazánk kincseit, rejtett értékeit és örökségét.

A 2019-ben indított kezdeményezés idén minden várakozást felülmúlt, hiszen rekordszámú, közel 37 ezer pályamű érkezett, amit egy öttagú zsűri értékelt, és kiválasztották a legjobb 159 alkotást. Mivel szerették volna, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, ezért ezeket a fotókat közönségszavazásra bocsátották, ahol egy regisztráció után bárki szavazhat a kedvencére.

A pályázatra három kategóriában várták a fotókat: az első kategória a „Természet és táj” volt, ami Magyarország természeti kincseinek, növény- és állatvilágának, hegyeink-völgyeink és vizeink bemutatására szolgált. A második kategória az „Épített és tárgyi örökség” nevet kapta, itt népi építészeti emlékeinket, műemlékeinket, valamint korunk legmodernebb épületeit, épületegyütteseit, városrészeinket, köztéri szobrokat, középületeink belső tereit díszítő alkotásokat, egyedi művészeti alkotásokat megörökítő fotókat vártak. A harmadik, „Életképek” kategóriában a mindennapok büszkeségei, történetei, városi és vidéki közösségeink életét ábrázoló képek, portrék, apró emberi történetek kaptak helyet.

Szavazni december 1-ig lehet ezen az oldalon. 

Forrás: Femina.hu

További programok »

FEL