Még a motortérben is cigit rejtegetett az orgazda

2018. július 27. 10:31 | behir

A NAV Békés megyei pénzügyőrei pár héten belül újabb három orgazdát kapcsoltak le. A három helyszínen összesen három és fél millió forint értékű cigarettát találtak.

A pénzügyőrök Gyulán ellenőrizték azt a férfit, akinek a kocsijában kétezer doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak. Az autó vezetőfülkéjében, a raktérben és a motortérben is adózatlan cigaretta lapult.

Szintén Gyulán, egy másik helyszínen jövedéki ellenőrzéssel egybekötött helyiségellenőrzést tartottak a NAV munkatársai és mintegy háromszáz doboz adózatlan dohányterméket találtak. Minkét férfi azt mondta, hogy a cigarettát saját fogyasztásra vásárolta a gyulai piacon egy ismeretlentől.

 

Egy menetrendszerinti busz ellenőrzésekor is adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök. Fotó: NAV

 

Egy Románia és Németország között menetrendszerűen közlekedő busz ellenőrzésekor az egyik utas duplafalú bőröndjében mintegy négyszáz doboz adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök. A férfi elmondása szerint továbbértékesítési céllal vásárolta a cigarettát.

A NAV munkatársai a három helyszínen talált csaknem 2 700 doboz füstölnivalót lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. A lefoglalt cigaretta értéke meghaladja a három és fél millió forintot.

 

Forrás: NAV

További programok »

FEL