Még a motor is járt

2023. február 3. 13:55 | behir

Békés megyében a rendőrség őrizetbe vett egy román állampolgárságú férfit, mert a gyanú szerint öt határsértőnek akart segíteni abban, hogy miután Románia felől az államhatárt illegálisan átlépték, tovább tudjanak utazni. A rendőrök Lőkösháza közelében tartóztatták fel őket.

Lőkösháza külterületén 2023. február 2-án 9 óra körül a rendőrjárőrök feltartóztattak egy román állampolgárságú férfit, akivel öt határsértő volt. Közülük hárman pakisztáni, ketten pedig indiai állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A helyszíntől pár száz méterre a rendőrök találtak egy üresen álló autót is, aminek még a motorja is járt.

Kiderült, a 25 éves román férfi azzal akarta továbbvinni a migránsokat. A rendőrök az öt férfit és kísérőjüket is előállították. A román férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A pakisztáni és indiai férfiakkal szemben a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségen idegenrendészeti eljárás indult, majd átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Forrás: police.hu

 
 
 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL