Mától lehet pályázni az elektromos autók vásárlási támogatására

2021. június 14. 12:29 | behir.hu

A nagycsaládosok a 7–9 üléses autókhoz a kapható 2,5 milliós támogatást összevonhatják az elektromos autók kedvezményével, így akár már 9 millióért is beszerezhetik az új gépjárművet.

 

A május 17-én megjelent pályázati kiírás szerint a támogatást magánszemélyek, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek, illetve személygépkocsis személyszállítással és taxis személyszállítással foglalkozó egyéni vállalkozók és cégek kaphatják meg. Általában egy autóra lehet pályázni, de civil szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények akár 5 járműre is benyújthatnak igényt – írja azenpenzem.hu

A lakossági támogatás sávosan érhető el: ötszemélyes autóra 12 millió forintos vételárig annak maximum 50 százaléka, de legfeljebb 2,5 millió forint; 12 és 15 millió forint közötti autóra maximum 1,5 millió forint; hétszemélyes autóra 14 millió forintig kapható az ár maximum 50 százaléka, de legfeljebb 2,5 millió forint; 14 és 17 millió forint közöttire pedig maximum 1,5 millió forint kapható.

Használt vagy hibrid autók megvásárlását nem támogatják, a gépjűrműnek újnak és tisztán elektromos meghajtásúnak kell lennie. A pályázat benyújtásához érvényes megrendelésre van szükség, amelynek dátuma nem lehet korábbi a május 17-i kiírásnál.

– A keret összesen 3 milliárd forint. A részvételhez ügyfélkapus regisztráció kell, a pályázatokat az elektromobilitas.ifka.hu oldalon az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával, szakaszosan lehet benyújtani. A szakaszok mától július 2-ig, augusztus 9-től augusztus 27-ig, valamint október 11-től a keret kimerüléséig, de legkésőbb jövő év június 1-ig tartanak, és mindegyik ütemben egymilliárd forintot osztanak szét a pályázók között – olvasható a felhívásban.

Forras: azenpenzem.hu

További programok »

FEL