Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

2023. szeptember 28. 17:20 | Fajó Attila

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.

Lövészet, darts, tollaslabda, fitnesz, szkander és a teqball került terítékre a sportolni vágyó diákoknál, kollégistáknál. Schnider György, az eseményt megvalósító iskola igazgatója elmondta: a diákok előre készülnek és izgatottan várják az őszi időszakban, immár hagyományosan megrendezendő diáksport napot. 

 

A hivatalos megnyitón beszédet mondott Uhljár Erik Róbert, a Békéscsabai Szakképzési Centrum kancellárja. Dr. Szigeti Béla, a Közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának elnöke pénzbeli támogatással járult hozzá a rendezvény sikeréhez. Mint azt köszöntő beszédében kiemelte: a sport a fegyelmezettséghez és kitűzött céljaink eléréséhez segít hozzá bennünket.

– Nemcsak a testet, a lelket is karban tartja, ha megfelelően alkalmazzuk – fogalmazott a képviselő.

A Vízműben megrendezett esemény a város 8 kollégiumából gyűjtötte egybe résztvevőket, a legsikeresebb a szkander bajnokság volt, ahol a Jókai Mór kollégium aulájában összegyűlt diákok hangos szurkolása mellett igazi izomerő-próba zajlott, sok más sporttevékenység mellett. 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Szárnyakat bontottak a Karácsonyi Angyalok, várják az adományokat

Bonnyai Sándor idén is felhívással fordul azokhoz, akik szeretnének segíteni a rászorulókon, és szeretnék, ha mindenkinek jutna ajándék az ünnepen. A Karácsonyi Angyalok elnevezésű gyűjtőakcióról beszélgetett vele a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
12:48
FEL