Márciustól naponta látogatható a Körösvölgyi Állatpark

2024. február 27. 19:32 | behir.hu

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye a tavasz kezdetétől már nem csak hétvégéken, hanem mindennap látogatható lesz.

Az állatpark március 1-től a hónap során naponta 9 órától 17 óráig tart nyitva. A jegypénztárban 9-16 óra között válthatnak jegyet, bérletet a vendégek.

Az Anna-liget ősfás kertjében már barkában vannak a fák és az avar takarásából is előbújtak már a hóvirágok, téltemetők, ibolyák, csillagvirágok. A tavaszi friss levegőn az állatpark két kilométeres sétányán végighaladva gyönyörködhetnek a látogatók a több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző állatfajban a mókustól egészen Eurázsia legnagyobb testű szárazföldi emlős állatáig, az európai bölényig. Találkozhatnak továbbá a fokozottan védett farkasokkal, uhuval, fakó keselyűkkel, jávor- gím- és dámszarvasokkal is. A meleg időjárás a borzokat is előcsalogatta földalatti búvóhelyükről.

(Fotó: MTI)

 

A Körösvölgyi Állatpark taván pedig megannyi vízimadárban lehet gyönyörködni. Nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek kedvence is az állatsimogató, ahol őzek, dámszarvas, magyar háziállatfajták, cigája juh, magyar óriásnyulak is simogathatók. Az állatpark látogatóközpont épületében megtekinthető a Körös-Maros Nemzeti Park természeti értékeit bemutató állandó, interaktív kiállítás. A kicsik számára önfeledt kikapcsolódást nyújt a Kölyök-zug játszótér is, amíg a felnőttek a Tölgy Büfé színes és ízletes kínálatából válogathatnak és teraszán élvezhetik a tavasz első napsugarait.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Itthon

FEL