Maratoni sebességmérés

Közel kilencszáz helyen, 24 órán keresztül mértek a rendőrök.

Rendkívüli, 24 órás ellenőrzést tartott a rendőrség az ország útjain! Hazánkban, csütörtök reggel 6 órától csaknem kilencszáz helyen mérték a sebességhatár túllépését a Speedmarathon elnevezésű akcióban.

– Sajnos volt olyan, hogy többel mentem, mint kellett volna, az ember ebből tanul. Nagyon fontosnak tartom, hogy a sofőrök betartsák a szabályokat, én is mindennap az úton vagyok – mondta el Dobos Rozália, akit részt vett az ellenőrzésben, ő nem lépte túl a megengedett sebességet a megyeszékhelyen, a Körte soron. A Békéscsabai Rendőrkapitányság illetékességi területén további 11 helyszínen mérték a sebességet az akcióban. Az ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata indította, ehhez a magyar rendőrség tavaly csatlakozott először.

– Javaslatokat kérünk a közlekedőktől arra vonatkozóan, hogy hol ellenőrizzék rendőreink a sebességet. Tavaly is nagy sikere volt ennek az akciónak és Békés megyében idén is nagyon sok hasznosítható ötlet érkezett – emelte ki dr. Vargáné dr. Szombati Andrea r. őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az akcióban csak a sebességhatár betartását ellenőrzték. A rendőrségnek nem az a célja, hogy minél több bírságot szabjon ki a közlekedőkre, hanem az, hogy felhívják a figyelmet a gyorshajtás veszélyeire. Békés megyében az ország több megyéjéhez hasonlóan az elsődleges baleseti okok közül kiemelkedik a gyorshajtás. Tavaly a balesetek mintegy 30 százaléka a sebességhatár be nem tartása miatt következett be. A Speedmarathon elnevezésű akció péntek reggel hat óráig tartott.
 

Megosztás:

Címke: ,