Marad a meleg, de záporok, zivatarok is várhatók

Csütörtökön a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés főleg a nyugati országrészben lehet. A Dunántúlon és az Alföldön valószínű zápor, zivatar. A keleti szél északkeleten helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet napközben 25 és 28 fok, késő este 15 és 20 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélig szóló figyelmeztetése szerint a Dunántúlon, a középső országrészben a szórványos zivatarokat helyenként viharos (óránkénti 60-75 kilométeres erősségű) szél, felhőszakadás és kisebb méretű jégeső kísérheti.

A felhőszakadás miatt a fél országra figyelmeztetést adtak ki. 

Pénteken többórás napsütés mellett erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak. Szórványosan – az Alföldön a kisebb eséllyel – várható zápor, zivatar. A Nyugat-Dunántúlon az északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, másutt csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. Éjszaka a hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 24 és 29 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz ennél egy-két fokkal hűvösebb.

 

Megosztás:

Címke: , , ,