Marad a hűvös április utolsó teljes hetén is

2024. április 21. 07:25 | behir.hu

Előreláthatólag csupán kedden emelkedik a higanyszál 20 Celcius fok közelében, egyébiránt sok csapadékra és hűvösebb időre számíthatunk.

Vasárnap éjjel a Dunántúlon, napközben másutt is elvékonyodik, szakadozik a felhőzet, és sok gomolyfelhő mellett az ország legnagyobb részén legalább néhány órára kisüt a nap, a keleti, északkeleti harmadban maradhat borult az ég. Hétfőn a Duna vonalában és attól keletre elszórtan valószínű kisebb eső, zápor, majd a nap második felétől csökken a csapadékhajlam. Délelőttig a Nyugat-Dunántúlon néhol még megerősödik az északi, északkeleti szél, később mérséklődik a légmozgás. Hajnalban 1, 6, a délutáni órákban 9, 14 fok várható.

Kedden növekszik, vastagszik a felhőzet, és nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon süthet ki hosszabb időre a nap. Előbb az ország északnyugati harmadán, majd a nap második felétől másutt is több helyen várható eső, zápor. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik az északkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1, 6 fok között alakul, de a szélcsendes, hidegre hajlamos északkeleti tájakon hidegebb lehet. A csúcshőmérséklet 9, 20 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, északkeleten az enyhébb idő.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég. Éjjel többfelé, napközben egyre inkább a keleti országrészben valószínű eső. Többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. A hajnali 4, 10 fokról 8 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

További programok »

FEL