Már megpályázhatók a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program támogatásai

2021. május 4. 08:36 | behir

A szabad vállalkozási zónákban vagy az ötezer fő alatti településeken működő mikrovállalkozások összesen 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a program első körében.

 

– A Magyar falu programmal összhangban nyíló új pályázati lehetőségnek köszönhetően a kistelepüléseken élő lakosság egyre szélesebb körét tudjuk támogatni. Kiemelt célunk, hogy minden falusi ember életminősége javuljon, amelynek érdekében a harmadik éve tartó Magyar falu program eddig tisztán hazai forrásból gazdálkodó hatszázmilliárd forintos költségvetése most először európai uniós forrásokkal is kiegészül – olvasható Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos közleményében.

Az összesen 25 milliárd forint keretösszegű Magyar falu vállalkozás-újraindítási programra 2021. április 30-tól lehet pályázatot benyújtani.

– A kettő–tízmillió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra az ötezer fő alatti településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő mikrovállalkozások pályázhatnak. A támogatás formája vissza nem térítendő, a támogatás intenzitása maximum hetven százalék: minden száz forint beruházásnál hetven forintot átvállal az állam. A lehívható előleg mértéke 25 százalék – áll a közleményben. Mint írták, a támogatható tevékenységek körét a mikrovállalkozások igényei szerint határozták meg, a támogatás új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanberuházás megvalósítására, például üzletek vagy műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására fordítható.

A pályázatról bővebben itt olvashatnak

Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium

További programok »

FEL