Már edzhetnek az ország első regionális karate akadémiáján Szarvason

2022. március 23. 08:14 | Hidvégi Dávid

Átadták az ország első regionális karate akadémiáját Szarvason, egy volt ipari cég épületének helyén. A két edzőteremben egy, illetve két egész tatami fér el, de nemcsak a karatésok használhatják majd az objektumot!

Bár még nem készült el teljesen a létesítmény, az edzéseket már megtarthatják az épületben a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület tanoncai. Az ország első regionális karateakadémiáját egy korábbi ipari létesítmény keleti szárnyának földszintjén alakították ki.

– Ez egy olyan fejlesztés, amely egy funkcióját vesztett ipari létesítmény felújításából alakul át egy olyan sportközponttá, ami nemcsak a helyi sportot és a fiatalokat szolgálja, hanem regionális szinten ezt a nagyon szép sportágat, a karatét is – mondta Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője.

Szarvas polgármestere, Babák Mihály kiemelte: az önkormányzat folyamatosan azon dolgozik, hogy javítsák a városban a sportolási lehetőségeket. A Magyar Karate Szakszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a karate az egyik legnépszerűbb sportág hazánkban.

– Ha az elmúlt húsz évet figyelemmel követtük, akkor láthattuk, hogy ennyi idő alatt annyit fejlődtünk, mint más sportág 80-100 év alatt. Nem biztos, hogy mindenki tudja, de a karate ma Magyarországon a negyedik legnagyobb versenysport, a labdarúgás, a kézilabda és a kosárlabda után – fogalmazott Mészáros János.

A létesítmény nemcsak akadémiaként funkcionál, hanem innen zajlik majd a sportág szakmai irányítása is.

– Három évvel ezelőtt a karate szövetséggel együtt bevittük az iskolákba a karatét és programokat indítottunk el azért, hogy megjelenjen a karate az iskolai testnevelés oktatásban. Egyébként ezzel nagyon jól állunk, most 500 fő környékén tart azoknak a testnevelő tanároknak a száma, akik a karate képzésben részt vettek, azért, hogy az iskolákban taníthassák –ismertette Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter

A két edzőteremben egy, illetve két egész tatami fér el, de nemcsak a karatésok használhatják majd az objektumot; különböző, például mozgásterápiás foglalkozások esetén nyitott lesz az egyesületen kívüliek számára is.

 

További programok »

FEL