Már csaknem hatezer hazai tulajdonos használja biztonságosan a drónját

2021. április 15. 07:27 | behir

A HungaroControl Zrt. applikációja valós időben tájékoztatja a felhasználókat az aktuális információkról.

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le a mydronespace, drónpilóták számára fejlesztett alkalmazását – olvasható a HungaroControl közleményében. Mint írták, a díjmentes mobilapplikációt a drónok üzemeltetésére vonatkozó magyarországi szabályozásnak megfelelve január 1-jétől tették elérhetővé.

Az alkalmazás valós időben tájékoztatja a felhasználókat a magyar légtérstruktúra aktuális állapotáról és a pilóta nélküli légi járművek számára tiltott vagy bizonyos korlátozásokkal igénybe vehető területekről. A drónozókat a mydronespace.hu honlappal is segítik, ahol a mobilalkalmazással és a légtérhasználattal kapcsolatos információkat is megtalálhatják.

A társaság arra is felhívta a figyelmet, hogy a további fejlesztés érdekében folyamatosan várják a felhasználók észrevételeit és javaslatait az info@mydronespace.hu e-mail címre.

Forrás: HungaroControl Zrt.

További programok »

Infotech

Környezetbarátabbá válhatnak a mobiltelefonok

Ökológiai címkét kapnak a készülékek, az új jelölés célja, hogy könnyen meg lehessen tudni, hogy a megvásárolt telefon milyen hatást gyakorol a környezetre. A kezdeményezők bíznak abban, hogy a címke ahhoz is hozzájárul, hogy a gyártók és a beszállítók fenntarthatóbb megoldásokat keressenek a mobilok teljes életciklusa során.
2021. május 30. 07:32
FEL