Majdnem a Jókai Színházban született – Tunyogi Péterre emlékeztek Békéscsabán

2019. október 19. 19:26 | Hidvégi Dávid

Tunyogi Péterre, a P.Mobil egykori békéscsabai énekesére emlékezetek a Jókai színházban, ahol tavaly emléktáblát avattak tiszteletére.

A zöld, a bíbor és a fekete című P.Mobil dallal kezdődött a megemlékezés, amelyet Csonka Dóra színésznő adott elő. A Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Seregi Zoltán kiemelte: a legendás énekes majdnem az épület falain belül született.

– Tunyogi Péter édesanyja a Jókai színházban volt színésznő. Ez az egyik fontos szál, amivel ide kötődik. A várandós anyuka éppen egy előadásban játszott, amikor a szülés megindult, emiatt le kellett állítani az előadást. Ám mielőtt a kórházba értek volna a mentővel, innen két sarokkal arrébb megszületett Péter – emlékezett vissza az igazgató.

Erdős Norbert is beszédet mondott, aki 2018-ban Tunyogi Péterről emléktáblát állítatatott a teátrumban, kiemelve a civil kezdeményezés jelentőségét.

– Ezzel az emléktáblával az ország minden pontján a rock zene iránt érdeklődő közönség előtt nyilvánvalóvá válik, hogy Tunyogi Péter itt született. Ha ez valóban így van és Békéscsaba ezáltal is kicsit szinesebbé vált, akkor azt gondolom, hogy elérte a célját – mondta Erdős Norbert, hozzátéve: szeretné, ha március 13-án, Tunyogi születésnapján is lenne egy nagyobb megemlékezés. Mindezek ellenére nem kizárt, hogy a jövőben az októberi időpont is megmarad, hiszen az továbbra is a civilek kezdeményezése lesz.

 

Galéria

További programok »

FEL