Magyar ló a döntőben

2016. szeptember 9. 15:01 | Balázs Anett

Pénteken a két napos kvalifikációs versennyel kialakult a döntő mezőnye.  

Az 5 éves kategória lovai között három német az első három helyen. Közülük az egyik az eddigi legmagasabb 8,29 pontszámmal (legalább 6 pont kellett a kvalifikációhoz) jutott a fináléba. Itt a lengyel ló mellett SÁGI József hajtásában ott lesz védett történelmi lófajtánk a Furioso XXXVI-56 is. 

A 6 és 7 éves lovak holnap a döntőben a díjhajtást teljesítik, vasárnap pedig a kombinált hajtással (selybák és maratonakadályok) zárul a döntő számukra.  

A 6 évesek versenyében az élen végzett két német mellett egy-egy osztrák, görög, és lengyel ló jutott tovább. 

A legnépesebb a 7 éves lovak kilenc fős döntős mezőnye. Itt a holland ELIJAH, Maud SMEDTS hajtásában 7.75 ponttal került a holnapi döntőbe. Bizakodásra ad okot, hogy nyomába 7.13 pontjával – világbajnokunk – kitűnő magyar lovával BIBOR-ral - ifj. NAGY Tibor hajtott. (Kiválóságunk 2013-ban a Topolcianky-ban rendezett kettesfogathajtó világbajnokságon Lázár Vilmos és Lázár Zoltán csapattársaként világbajnok, és egyéni 5. helyezett.) 

E legidősebb lovak korcsoportjából az előbbiek mellett svájci, német, holland, lengyel ló társaságában további három magyar ló is döntőbe jutott.


Szombaton reggel 9 órakor a mezőhegyesi lovaspályán az 5-6-7 éves lovak döntőjével folytatódik a verseny - tájékoztatta hírportálunkat Prof. dr. Fehér Károly, a Magyar Lovas Szövetség kommunikációs igazgatója.

 

 

FEL