Magyar bajnokokkal és érmekkel tért haza az újkígyósi kickbox egyesület

2022. június 1. 11:39 | Szabó Judit

Május 28-án rendezték a Kickbox Utánpótlás Magyar Bajnokságot a tarjáni sportcsarnokban. Az Újkígyósi Királyteam Kickbox Akadémia két magyar bajnoki címmel és kilenc éremmel tért haza.

Az idei évben új helyszínen, a tarjáni sportcsarnokban rendezték a Kickbox Utánpótlás Magyar Bajnokságot. Itt 245 versenyző, 412 nevezést adott le. Ez úgy lehetséges, hogy egy versenyző akár három szabalyrendszerben is indulhat. Külön érdekessége az volt a május 28-ai versenynek, hogy a magyar bajnokság győztese automatikusan válogatott kvótát szerez a korosztályos világversenyen való indulásra.

A tét és a nevezői létszám nagy volt, de pont ettől váltak igazán értékessé a megszerzett érmek. Az újkígyósi kickboxosok ismét kitettek magukért, ugyanis a két magyar bajnoki cím mellett kilenc érmet szorgoskodott össze Korcsog László csapata.

– A legutóbbi, nádudvari versenyhez képest valamennyi versenyzőm teljesítménye javult. Kis hiányérzet azért maradt bennem, mert két kiélezett, szoros döntőt elveszítettünk. Várjuk már a hétvégi világkupát, ahol meglátjuk, hol is tartunk jelenleg a nemzetközi mezőnyhöz képest – mondta el az edző. 

Az Újkígyósi Királyteam Kickbox Akadémia növendékeire még vár a június első hétvégéjén rendezendő budapesti magyar világkupa, amely az idei év legnagyobb versenyének ígérkezik.

A ranglisták ezután lezárulnak és kiderül kik képviselhetik a magyar színeket az őszi jesoloi utánpótlás világbajnokságon.

Aranyérmes és magyar bajnok:
Szántó Máté               gyerek pointfighting 27kg                            
Hegedűs Ramóna       c2 pf +65kg

Ezüstérmes:
Török Vince               junior pf 89kg                        
Loneán Tamás            junior pf 69 kg                         
Hegedűs Ramóna       c2 light-contact és kick-light +65kg

Bronzérmes:
Faragó Fatima            c2 p +65kg                            
Majernyik Tímea        c2 pf +65kg                           
Szántó Milán              c1 pf 37 kg                             
Szabó Huba                gyerek pf 27kg                     
Dócs Dalma               gyerek pf 27kg               

További programok »

FEL