Magas labda: röplabda-akadémiát hoznak létre

900 millió forintból röplabda-akadémiát hoznak létre Békéscsabán. Így biztosított a BRSE utánpótlása.

Békéscsaba az elmúlt években a magyar női röplabda egyik fellegvárává vált. Az elmúlt évek munkájának elismeréseként a Modern Városok Programban 900 millió forintot különít el a kormány a röplabda-akadémia létrehozására.

Orbán Viktor miniszterelnök április 26-ai, békéscsabai látogatásakor jelentette be a központ elindítását. A röplabda, a BRSE eredményeinek köszönhetően, az elmúlt esztendőkben a legsikeresebb és legnépszerűbb csapatsportág lett a városban, hazai dominanciáját a három bajnoki aranyérem is alátámasztja. A csabai gárda idei bajnokcsapatában is szép számmal szerepeltek olyanok, akik itt kezdték a pályafutásukat. Molcsányi Rita 14 évesen már a felnőtt csapatban kapott helyet.

– Szerintem nagyon fontos, hogy már fiatal korban megfelelő szakmai munkát végezzenek egy játékossal, hiszen akkor szerzi meg az alapokat és ez segíti egész pályafutása alatt – mondta a BRSE játékosa. – Nyilván könnyebb egy jól képzett játékossal dolgozni, kevesebb hibát kell kijavítani és már csak a finomhangolások vannak hátra, amikor a felnőttben játszik. Éppen ezért ez az akadémia nagy lehetőség minden fiatal számára.

Nemcsak a felnőtt csapat, hanem a klub utánpótlás csapatai is folyamatosan szállítják az eredményeket, hiszen az utóbbi években egy-egy kivétellel szinten minden korosztályos bajnoki döntőben ott volt a csabai együttes. Az akadémia egyik legfontosabb eleme a játékosok otthonául szolgáló kollégium lesz, de további infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtanak majd.

– Megfelelő terület kell, hogy ezek a fiatal játékosok délelőtt és délután megfelelő mennyiségben és minőségben edzhessenek– hangsúlyozta Baran Ádám, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE elnöke. – A sorok között szerepel technikai eszközök beszerzése, ezek egy része statisztikai program, amelyek nálunk fejlettebb egyesületeknél már alapvető elvárások. De ha megvalósul, akkor nálunk is modern statisztikai programokkal mérik majd az utánpótlás mérkőzéseket, edzéseket. Természetesen a fejlesztéshez kapcsolódik gyógytornász, illetve orvosi eszközök beszerzése is.

Az akadémia elindításával a klub lehetőségei is bővülnek, hiszen az ország több pontjáról és a határon túlról is tehetséges játékosok érkezhetnek a Viharsarokba.

További részletek a 7.TV híradójában.

Megosztás:

Címke: , ,