Magabiztos győzelemmel rajtoltak a békési férfi kézisek

2021. szeptember 26. 17:30 | behir.hu

A BFKC a Vecsés gárdáját fogadta.

– Eredményes hazai rajtot vettek a békési kézilabdázók, akik az NB I B-s férfi pontvadászat harmadik fordulójában a Vecsést fektették két vállra, helyenként jó játékkal, de a végére túlságosan is kiengedve – tették közzé a BFKC oldalán. Mint írták, az emberhátrányába kényszerülő hazai együttes nehezen lendült játékba, a vendégek két találatára Szász kapus csak a 8. percben tudott először válaszolni. A folytatásban már kiegyenlített lett a küzdelem, a vezetés a 12. percben először volt a házigazdáknál (5–4). A Vecsés a félidő közepéig tartotta a lépést , azt követően egy négyes szériával addig nem tapasztalt előnyt épített ki magának a házigazda (24. p.: 11–5), amire még rá is tett a szünetig

A vendégek a második félidő elején igyekeztek közelebb férkőzni, de a játékukba sok hiba csúszott, így a kísérleteik rendre meghiúsultak. Azután fokozatosan tovább „nyílt az olló”, a 42. percben Haszilló átlövésével először lett tíz pont különbség a két csapat között. Ez a lélektani határ domináns maradt a mérkőzés utolsó harmadában is, de inkább belül voltak a vecsésiek (58. p.: 32–24), akik a végjátékban is becsülettel hajtottak. Ennek jutalmaként tovább faragták a különbséget, de a békésiek magabiztos győzelmét nem tudták befolyásolni.

 – Stabil játékkal arattunk győzelmet első hazai mérkőzésünkön. Köszönjük a kilátogató szurkolóink buzdítását, ezen az úton megyünk tovább – nyilatkozta Padla József vezetőedző.

Optimum Solar-Békési FKC–Vecsési SE 33–29 (16–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Békés: TAKÁCS – OSGYÁN 4, Haszilló 2, LELE 1, ÁRPÁSI 8, Varsandán 4 (2), Szász 3. Csere: Borbély, Kiss O. (kapusok), Fedor 3, Csuzi, Kiss R. 1, Dávid 2, Hrabák 2, Laufer 3, Mezei. Edző: Padla József. A Vecsés legjobb góldobói: Sutka 7 (3), Petrik-Varga 6, Zatureczki 6.
Kiállítások: 10 perc + Hrabák kizárva a 60. percben, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/3, ill. 3/3.

További programok »

FEL