Macskajáték, Üvegcipő, Ármány és szerelem hamarosan a Jókaiban

Közérthető művészet – Minőségi szórakoztatás – elkészült a színház 2016/2017-es évada.

Közérthető művészet – Minőségi szórakoztatás – ezen koncepciók jegyében alakította ki a Békéscsabai Jókai Színház a  2016/2017-es évadát. Idén tizenkét bemutatót tervezett a teátrum. Az előadásokra a meglévő bérletek mellett új, úgynevezett szabadbérletet is válthat majd a színházkedvelő közönség.

Igazi különlegesség lesz, hogy a felnőtteknek szóló bemutatók sorában szerepel Örkény István Macskajáték című tragikomédiája, amelyben a több éve visszavonult, Felkai Eszter játssza majd a főszerepet.
– Hosszú évek után, pontosabban kilenc év után nagy örömünkre visszatér a Békéscsabaiak és Békés megyeiek egyik volt régi kedvence a színpadra Felkai Eszter, aki nagyon nagy örömmel elvállalta ezt a felkérést. Ez egy nagy különlegesség, hiszen ő úgy vonult vissza, hogy soha többé nem lép színpadra – fejtette ki Seregi Zoltán igazgató.

Többek között Eperjes Károly rendezésében látható lesz Schiller Ármány és szerelem című műve, valamint a következő évad bemutatói között szerepel a Tege Antal rendezte Üvegcipő című vígjáték is.

Az ifjúsági és gyermekbemutatók sorában szerepel A diótörő és az egérkirály, a Grimm-mese alapján készült A széttáncolt cipellők, valamint, Arany János Bolond Istók című műve és a Balassi Táncegyüttessel közös táncos mesejáték, az Állat(i) mesék.  Új bérlettípust is bevezet a színház következő évadban.
– Van egy új konstrukciónk, az úgynevezett szabad bérlet. Ez teljesen szabadon választható előadásokra, szabadon választható időpontokra, mindösszesen 15 ezer forintért váltható. Ez egy nagyon kedvező konstrukció. Elsősorban azok számára találtuk ki, akik nem tudják megmondani, hogy például 2017. március 4-én tudnak e jönni színházba. Ők bármikor besétálnak, és a bérletükkel beülhetnek az előadásokra – részletezte Ragány Misa, a színház sajtóreferense.

További újítás még, hogy a felnőtt bérlettel az eddigi négy helyett a következő évadban hat előadást élvezhet a közönség. A bérletek megújítása április 11-től indul, új bérleteket május 23-tól lehet váltani. Az idei évadban rekordszámú, 13 ezernél több bérletes vendége volt a színháznak, reményeik szerint a következő évadban túlszárnyalják ezt a látogatószámot. 

Megosztás: