Ma van a fogyatékossággal élők világnapja

2023. december 3. 16:07 | behir.hu

December 3-a a fogyatékossággal élők világnapja. Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő közösségi oldalán hívja fel a figyelmet a nap jelentőségére.

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította december 3-át a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapjává, mégpedig azért, hogy a katasztrófa, baleset vagy betegség következtében fogyatékossá vált emberek problémáira felhívja az egész világ figyelmét, illetve szolidaritást, empátiát váltson ki az egészséges emberekből.

Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal élő emberek számára is megteremtse az integráció lehetőségét, ezáltal pedig hozzáférjenek az alapvető szolgáltatásokhoz. Ezért az elmúlt 12 évben háromszorosára emeltük a fogyatékosügyi szervezetek támogatását. Legyen az empátia és a segítőkészség mindennapi cselekedetünk része – hangsúlyozza facebook oldalán Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő. 

 

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL