Ma játszanak először a békéscsabaiak New Yorkban

Pilvax Players Társulattal közös munkáról film is készül.

A New York-i székhelyű Pilvax Players Társulat a Békéscsabai Jókai Színházzal együttműködve mutatja be A dzsungel könyve című musicalt ma New Yorkban.

Gerner Csaba New York-i kapcsolatainak köszönhető, hogy ma az Egyesült Államokban adhatják elő a színészek a Dzsungel Könyvét. Békéscsabáról Gerner Csabán kívül Csomós Lajos és Gulyás Attila utazott a tengerentúlra a koprodukcióval. Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, a három színész ugyanazt a szerepet alakítja, ugyanabban a jelmezben, mint Békéscsabán. A csapat a színház filmes stábjával egészült ki, a produkcióról ugyanis werkfilm is készül. A békéscsabai csoport egy hét alatt öt előadást játszik a Broadway melletti színházban.

A színészek előbb Budapesten próbáltak, majd New Yorkban alakították ki véglegesen a darabot. Magyarul játszanak, hiszen elsősorban magyar közönségre számítanak, de a táncnak, az éneknek, a jelmezeknek köszönhetően megértheti a történetet az is, aki nem beszéli a nyelvet. Seregi Zoltán elmondta, elképzelhető, hogy még máshol is bemutatják a művet a békéscsabaiak közreműködésével.

Megosztás:

Címke: ,