Ma dönt az Országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

2021. december 14. 08:45 | behir.hu

Az Országgyűlés ma több mint harminc ügyben tart szavazást, és többek közt arról is szavaznak, hogy meghosszabbítsák-e a jövő év nyaráig a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A parlament hétfőn kezdődött ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul majd. Azután a kormánypárti kezdeményezésre a migráció elleni nemzetközi fellépésről, a Poszt-Cotonoui megállapodás elutasításáról szóló politikai nyilatkozat összevont vitáját bonyolítják le. Ezt követi az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről, valamint a kiskereskedelmi adóról szóló jogszabályok módosításának a vitája a kormány kezdeményezésére.

A Ház ezután dönt a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. június 1-jéig történő meghosszabbításáról, amelytől a kormány azt várja, hogy ezúttal is rugalmasan tud majd válaszokat adni a járvány okozta nehézségekre. György István államtitkár erről beszélve leszögezte: a hosszabbítás nem veszélyezteti sem a választásokat , sem a népszavazás(ok) megtartását sem. 

Az Országgyűlés emellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa elnökévé választhatja Koltay Andrást, valamint a jobbikos Csányi Tamás és a fideszes Völner Pál mentelmi ügyéről is döntést hozhat.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Változékony idő várható a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: napsütésre, záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
17:32
FEL