Lugoson hangol a BRSE

2016. szeptember 22. 13:47 | behir.hu

Romániába utazik pénteken a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE csapata, ahol a hagyományosan erős, nemzetközi felkészülési tornán vesznek részt Soós Nikiék. Eközben véglegesítették a Közép-európai Liga programját, a tavalyi ezüstérmes decemberben és januárban is nívós ellenfeleket fogadhat a városi sportcsarnokban.

A magyar bajnokra nem vár könnyű megmérettetés Lugoson, hiszen egyrészt mindössze nyolc bevethető embere van Sasa Nedeljkovic edzőnek, aki kénytelen nélkülözni három válogatott játékosát, valamint Tatjana Matic továbbra is sérült.
Első nap a szerb élvonalban edződő Zrenjanin gárdája lesz az ellenfél, soraikban számos korosztályos válogatott sportolóval. A java csak ezután kezdődik, hiszen szombaton a román bajnok Alba Blaj lesz az ellenfél, aki a Bajnokok Ligája TOP 12-ben kapott helyet, soraikban számos világsztárral, míg a kispadjukon Európa egyik legjobb edzőjének számító Darko Zakoc ül majd. Vasárnap pedig a torna zárásaként a hazaiak együttesével mérkőzik meg a BRSE.

A tavalyi évhez hasonlóan a BRSE ismét megméretteti magát a közép európai országok legjobb csapatait tömörítő ligában is. Az előző évi kiírásban ezüstérmet szerző csabaiak Pozsonyban kezdik a sorozatot az osztrák bajnok ellen, október 13-án. Szintén eldőlt, hogy két tornát is rendezhet Békéscsaba, decemberben és januárban egyaránt nívós ellenfelekkel küzdhet meg hazai pályán Sasa Nedeljkovic alakulata. Az alapszakasz Mariborban zárul majd, míg a Final Fourt márciusban rendezik meg.

I. forduló, Bratislava:
2016. október 13. – 16:00 Sokol Post NO – Linamar Békéscsabai RSE
2016. október 14. 17:00 Slávia EU Bratislava – Linamar Békéscsabai RSE

II. forduló, Békéscsaba:
2016. december 27. - 18:30 Linamar-Békéscsabai RSE- Calcit Ljubljana
2016. december 29. - 18:30 Linamar-Békéscsabai RSE- Vasas Óbuda

III. forduló, Békéscsaba:
2017. január 16. - 18:00 Linamar-Békéscsabai RSE - BVK Bratislava
2017. január 18. - 18:00 Linamar-Békéscsabai RSE - SK UP OLOMOUC

IV. forduló, Maribor:
2017. február 12. - Nova KBM Branik MARIBOR - Linamar-Békéscsabai RSE
2017. február 13. - Linamar-Békéscsabai RSE - Mladost ZAGREB

FEL