Dr. Pálfi György egykori igazgató emléke előtt tisztelegtek

2022. szeptember 6. 15:47 | Szabó Judit

Névadó ünnepséget szervezett a Alföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Pálfi György Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola Kétegyházán, pénteken.

A névfelvétel tisztelgés néhai dr. Pálfi György, az intézmény egykori igazgatója emléke előtt, egyúttal annak a fejlődési útnak a kijelölése is, amelyet a kétegyházai iskolának szánnak. A rendezvény az intézmény fennállása 70. évfordulójának jubileumi tanévnyitójához kapcsolódott, amely egyben az Alföldi Agrárszakképzési Centrum hivatalos tanévnyitója is volt.

Az iskola vezetése kezdeményezésére vette fel az intézmény az egykori igazgató dr. Pálfi György nevét. A névfelvételt azzal indokolták, hogy egy olyan legendás igazgatóról van szó, aki több mint másfél évtizeden át (1969-1986) vezette az intézményt. Pálfi György igazgatói munkásságához köthetőek olyan nagyívű fejlesztések, amelyek az akkori időben a kétegyházi szakképző iskolát méltán országos hírű intézménnyé tették. 

– Ebben volt tananyag-fejlesztés, oktatási módszer, távoktatási rendszer kidolgozása és bevezetése. Sorolhatnám a tantárgyi tematikák átdolgozását, megreformálását, de voltak benne olyan fejlesztések is amelyek az épületeket érintették. Szinte minden már meglévő épületet sikerült ez alatt az időszak alatt felújítani, illetve újakat is építeni. Valóban egy olyan sikeres időszakként lehet visszaemlékezni dr. Pálfi György ténykedésére, ami az iskola története szempontjából meghatározó – emelte ki Horváth József.

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója hozzátette, hogy egy iskola akkor jó, ha ott jó oktatók, jó dolgozók és jó tanulók végzik közösen a munkájukat, és mindehhez megvannak azok a tárgyi és infrastruktúrális feltételek, amelyek az adott kor elvárásainak megfelelnek. 

Az  egykori igazgató tiszteletére egy mellszobrot készített Varga János, az iskola oktatója, akinek nem volt egyszerű dolga, hiszen nem ismerhette személyesen dr. Pálfi Györgyöt. Végül a fotók  és a Pálfi család segítségével készült el a szobor, ami egy talapzaton áll, melyet az iskola névadóval egybekötött évnyitó ünnepségen lepleztek le. 

További programok »

Kultúra

Békés vármegye egyik legnagyobb mesélőjéről meséltek a Kupakban

Egyszer Schéner Mihály… címmel, a békéscsabai Meseház kihelyezett részlegében, a Kupak Sörözőben rendezték meg a World Storytelling Day-t, azaz a történetmesélés világnapját. Ezúttal nem a Mester történetei elevenedtek meg, hanem barátai, ismerősei, de leginkább a hódolói meséltek a medgyesegyházi születésű polihisztorról.
2023. március 21. 14:58
FEL