Londonban futtatott magyar lányokat egy orosházi nő

2019. február 8. 10:05 | behir

A Békés Megyei Főügyészség közreműködésével létrehozott közös nyomozócsoport sikereként prostituáltakkal összefüggésbe hozható emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt egy orosházi nőt és angol házastársát az Egyesült Királyságban a minap összesen több mint 10 év szabadságvesztés büntetésre ítéltek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és az angol Metropolitan Police emberkereskedelemre és az ahhoz kapcsolódó büntető ügyekre szakosodott egységeinek együttműködésével 2018. február 7-én közös nyomozócsoport alakult a kiemelt súlyú büntető ügy felderítésére, amelynek vezetését magyar részről a Békés Megyei Főügyészségen látták el – olvasható a szervezet közleményében.

A közös nyomozócsoport munkája nyomán 2018. február 6-án a londoni Isleworth Koronabíróságon emberkereskedelem, üzletszerűen elkövetett szexuális kizsákmányolás és pénzmosás miatt a 32 éves orosházi nőt 6 és fél év, míg 34 éves angol házastársát 4 év szabadságvesztés büntetésre ítélték.

Az ítélet szerint a terheltek London frekventált részén lakást béreltek 2014 áprilisától, ahol két ügynökséget is működtettek, amelyek szexuális szolgáltatást kínáltak. A vádlottak Magyarországról toboroztak kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket prostitúciós tevékenységre, akiknek az Egyesült Királyságba történő utazását és kifizették annak költségeit szervezték. A férfi és a nő ezért azonban elvárták, hogy az ügy áldozatai éjjel és nappal is prostituáltként dolgozzanak, és az ebből származó bevételeik felét adják át részükre. 

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a terheltek számláján 2017 februárjáig mai árfolyamon számolva több mint 180 millió forint jóváírás történt angol fontban, míg további 40 millió forintnyi angol font folyt keresztül egy szintén hozzájuk köthető számlán. A terhelteknél 2018. június 27-én tartott házkutatás során közel 8 millió forintnak megfelelő angol fontot foglaltak le a nyomozók.

 

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

Kék hírek

Figyelem, elkezdődött az őzek párzási időszaka, nő a balesetveszély!

Az őzek párzási időszakában ajánlott fokozott figyelemmel közlekedni. A vadak hirtelen ugranak ki az út melletti árkokból, bokrokból a járművek elé. Gyakran elkerülhetetlen az ütközés, ezért fontos, hogy a járművezetők betartsák a sebességhatárokat, vadveszély esetén lassítsanak!
2019. július 16. 14:10
FEL