Lezárult a Szarvasi Vízi Színház 13. évada

2023. augusztus 22. 10:00 | behir.hu

Lezárult a Szarvasi Vízi Színház tizenharmadik évada, amelynek záróeseményén díjakkal ismerték el a XIII. Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit – közölte a szervező Magyar Teátrum Nonprofit Kft. hétfőn közleményben az MTI-vel.

A legjobb előadás a József Attila Színház Szibériai csárdása; a legjobb mesedarab a Turay Ida Színház által színre vitt Hókirálynő lett.

A legjobb rendező díját Cseke Péter érdemelte ki a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Tombol az erény című darabjáért.

A legjobb férfi főszereplő Járai Máté lett a Győri Nemzeti Színház Primadonnák című bohózatának Jack Gable szerepéért. A két legjobb női főszereplő Komáromi Anett, a Békéscsabai Jókai Színház színésznője a Lady Oscar címszerepéért, valamint Kubik Anna, aki a Karinthy Színház A bűvös szék című vígjátékában a Miniszter asszonyt alakította. Rajtuk kívül a legjobb női alakítás díját érdemelte ki Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház művésze Fedák Sári megformálásáért a 20. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének életéről szóló önálló estjével.

A legjobb férfi mellékszereplő Boronyák Gergely lett a szarvasi Cervinus Teátrum Édes Anna című darabjában Vizy Kornél szerepéért. A legjobb női mellékszereplő díját pedig Gregor Bernadett érdemelte ki a Fórum Színház A feleség negyvennél kezdődik című komédiájában Betti Dixon megformálásáért.

Szarvas város díját érdemelték ki fiatal tehetségek kategóriában a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium növendékei. A legígéretesebb fiatal tehetség díját Kiss Viktóriának, a Békéscsabai Jókai Színház művészének ítélték Édes Anna alakításáért. A város díjazta a legjobb háttereseket is, az elismerést megosztva kapta Festő Zoltán, a Jókai Színház fénytechnikusa és Balázs Henrietta, a Cervinus Teátrum jelmezfelelőse.

A 13. évad június 16-tól augusztus 21-ig tartott; az ötvennél több előadás közel fele ingyenes volt, a darabokat több mint negyvenezer néző tekintette meg.

Forrás: MTI

További programok »

FEL