Létrejött a Békéscsabai Háziorvosi Kártya

2020. július 29. 17:21 | Gyemendi Réka

Békéscsaba önkormányzata létrehozta a Békéscsabai Háziorvosi Kártyát. Szarvas Péter polgármester szerdán, a Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatóján dr. Sonkoly Iván háziorvosnak adta át az első kártyát.

A polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat célja, hogy erősítse a háziorvosi ellátásban dolgozó orvosok motivációs rendszerét. 

– Az orvoskártya azt jelenti, hogy ennek birtokosa – legyen házi-, felnőtt-, gyermek- vagy fogorvos – néhány önkormányzat által biztosított szolgáltatáshoz térítésmentesen tud hozzájutni. Így például éves színházbérlethez; harminc alkalmas uszodabérlethez; bérlethez röplabda-, kézilabda- vagy labdarúgó mérkőzésekre; évi, gyermekenként százhúsz óra ingyenes gyermekfelügyelethez, bérlethez a Csabai Kolbászfesztiválra, valamint a könyvtárat is térítsémentesen használhatják igény esetén – sorolta a városvezető az előnyöket.

Szarvas Péter úgy fogalmazott, hogy egy-egy ilyen előny biztosítása nem perdöntő a háziorvosi hivatás választásának szempontjából, mégis erősíti a város és a háziorvos kapcsolatát. Mint mondta, az egész országban nehéz a háziorvosi ellátást megszervezni, így Békéscsabán is, de reméli, hogy az új orvoskártyával és az ezt kiegészítő egyéb motivációs elemekkel a háziorvosi ellátás működőképes lesz.

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL