Létrejött a Békéscsabai Háziorvosi Kártya

2020. július 29. 17:21 | Gyemendi Réka

Békéscsaba önkormányzata létrehozta a Békéscsabai Háziorvosi Kártyát. Szarvas Péter polgármester szerdán, a Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatóján dr. Sonkoly Iván háziorvosnak adta át az első kártyát.

A polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat célja, hogy erősítse a háziorvosi ellátásban dolgozó orvosok motivációs rendszerét. 

– Az orvoskártya azt jelenti, hogy ennek birtokosa – legyen házi-, felnőtt-, gyermek- vagy fogorvos – néhány önkormányzat által biztosított szolgáltatáshoz térítésmentesen tud hozzájutni. Így például éves színházbérlethez; harminc alkalmas uszodabérlethez; bérlethez röplabda-, kézilabda- vagy labdarúgó mérkőzésekre; évi, gyermekenként százhúsz óra ingyenes gyermekfelügyelethez, bérlethez a Csabai Kolbászfesztiválra, valamint a könyvtárat is térítsémentesen használhatják igény esetén – sorolta a városvezető az előnyöket.

Szarvas Péter úgy fogalmazott, hogy egy-egy ilyen előny biztosítása nem perdöntő a háziorvosi hivatás választásának szempontjából, mégis erősíti a város és a háziorvos kapcsolatát. Mint mondta, az egész országban nehéz a háziorvosi ellátást megszervezni, így Békéscsabán is, de reméli, hogy az új orvoskártyával és az ezt kiegészítő egyéb motivációs elemekkel a háziorvosi ellátás működőképes lesz.

További programok »

Itthon

Szentmisével ünnepelték a kunágotai Szent Imre-templom 150. évfordulóját

A kunágotai római katolikus templomot 1870. november 5-én szentelték fel. Az isten háza tavaly volt 150 éves, de a járvány miatt egészen eddig nem volt lehetőség ezt szentmisével megünnepelni. A leromlott állapotú templom európai uniós forrásból, közel 45 millió forintból kívülről és belülről is megújult az évfordulóra, ezzel tovább szolgálhatja a községet.
16:01
FEL