Létrejönnek a Tankerületi Tanácsok

Megjelent a miniszteri felhívás, mely a tankerületek mellett működő Tankerületi Tanácsok tagjainak delegálására kéri fel a 134/2016. (VI. 10.) számú Kormányrendeletben nevesített szervezeteket.

A tankerületi tanács a tankerületi központ mellett működő javaslattevő, véleményező, tanácsadó testület, amelynek célja a helyi, területi, térségi társadalmi-gazdasági környezeti érdekek, célok összehangolása a tankerületi központ fenntartói tevékenységével kapcsolatos oktatásirányítási célokkal; a hosszú távú, átfogó, köznevelés-igazgatási célok összehangolása a tankerületi központ illetékességi területén; a fenntartói stratégiai döntések megalapozása.

A tankerületi tanács állandó tagjai az illetékes tankerületi központ vezetője, a Klebelsberg Központ által javasolt – azzal foglalkoztatotti jogviszonyban nem álló – egy fő, a Nemzeti Pedagógus Kar által jelölt egy fő, valamint az oktatásért felelős miniszter által a Korm. rendelet 2/B. § (4) bekezdés szerinti szervezetek által jelöltek közül felkért összesen három-öt fő.

A tankerületi tanács állandó tagjai közé egy-egy képviselőt jelölhetnek az országos önkormányzati szövetségek, az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a tankerületi központ által fenntartott intézményekben működő diákönkormányzatok.

A felhívás célja a tankerületi központok tankerületi tanácsai tagjának személyére történő javaslattétel kezdeményezése.

 

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztérium

Megosztás:

Címke: , ,