Letették az esküt a magyar olimpikonok

2021. július 2. 06:25 | behir.hu

A tokiói játékok július 23-án veszik kezdetüket.

 

A fogadalomtétel szövegét két ifjúsági olimpiai bajnok sportoló, az úszó Késely Ajna és a sportlövő Péni István mondta el a Nemzeti Táncszínházban rendezett ünnepségen.

– Ez egy páratlan olimpia lesz egy páratlan országban már csak azért is, mert a szokottól eltérően páratlan évben rendezik meg, és amely előtt öt évig tartott az olimpiai ciklus. Az olimpia elhalasztása siker, amelynek ára a rátok váró szigorú előírások betartása lesz – emelte ki köszöntőjében Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Arra is emlékeztette a megjelenteket, hogy egy 85 éves hagyománynak tettek eleget. A kijutott magyar sportolók 2021-ben többen és több sportágban képviselik a magyar színeket, mint a korábbi három ötkarikás játékokon.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt hangsúlyozta: egy nemzet világban elfoglalt helyét nemcsak földrajzi helye, népességszáma és gazdasága határozza meg, hanem a kultúrája vagy éppen a sporteredményei is.

– Tokióban nem csupán önmagukat és társaikat képviselik, hanem az egész nemzetet. Kívánom, hogy szívvel-lélekkel és tisztességgel versenyezzenek – fogalmazott a miniszter.

Forrás: MTI

További programok »

FEL