Letette a hivatali esküt Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár

2023. február 16. 15:19 | behir.hu

Závogyán Magdolnát nevezte ki február 1-jei hatállyal kultúráért felelős államtitkárrá Novák Katalin köztársasági elnök, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára. Az államtitkár munkájára az eskütételt követően Kondor Péter evangélikus püspök mondott áldást.

– Evangélikus vagyok, ezért az ünnepség után a családommal látogatást tettem Kondor Péternél, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspökénél. Püspök úrral személyes kapcsolatunk még arra az időre nyúlik vissza, amikor a Kondorosi Evangélikus Egyházközségben szolgált lelkészként. Beszélgettünk nemzetünkről, az előttem álló feladatokról és áldásban részesített engem és családomat, hogy munkámat úgy végezhessem, hogy szemeimet közben mindig Istenre emeljem – osztotta meg az államtitkár közösségi oldalán a Sándor-palotában lezajlott eskütételt követően.

 

Závogyán Magdolna 2012 előtt hat évig felelt a Békés Megyei Önkormányzat megyei fenntartású kulturális intézményeinek szakmai felügyeletéért, koordinációjáért és a megyei ágazati stratégiák kidolgozásáért. 2012 és 2015 között a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója volt, majd 2018-tól ügyvezetőként irányította az intézményt.

Závogyán Magdolna és családja Novák Katalin köztársasági elnök és Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter társaságában a Sándor-palotában

 

2015 és 2018 között Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szakterületért felelős helyettes államtitkára volt, a 2022-es tavaszi országgyűlési választásokat követően a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetői posztja mellett főtanácsadóként segítette a most leköszönő, kultúráért felelős államtitkár munkáját.

Forrás: MTI, FB/Závogyán Magdolna

További programok »

FEL