Letartóztatták a gyulai késelőt, akár 20 évet is kaphat

2020. június 2. 15:52 | behir

Az továbbra sem tisztázott, hogy miért támadt a két fiatalemberre.

A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki május 31-én, a hajnali órákban egy embert megölt, míg egy másikat megsebesített Gyulán – derül ki a Békés Megyei Főügyészség közleményéből.

Az ügy 18 éves gyanúsítottja május 31-ére virradó éjszaka barátjával szórakozott Gyulán, majd onnan hazatérve egy kést vett magához és visszaindult a belvárosba. Lakóhelyétől néhány házra találkozott a sértettel, akit eddig tisztázatlan okból többször megszúrt a nála lévő késsel. A férfi a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított ezután azért, hogy a cselekményét látva a helyszínre siető barátja a mentőket ne tudja értesíteni, őt is megtámadta, megvágta az arcán. A sértett a támadás után futva menekült a gyanúsított elől, aki szintén futva követte őt, majd a sértett beugrott az egyik lakóház udvarára, ahol elbújt a terhelt elől.

A cselekmény több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete megállapítására alkalmas, a büntető törvény alapján – figyelemmel arra, hogy a férfi a 20. életévét még nem töltötte be – 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki.

A férfi letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert az elkövetés után szökést kísérelt meg, továbbá a magas büntetési tétel miatt tartani lehet attól, hogy szabadlábon a hatóságok számára elérhetetlenné válna. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon a sértettet és az ügy más tanúit befolyásolná, valamint annak a veszélye is fennáll, hogy a megkísérelt cselekményt véghezvinné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását a mai napon elrendelte.

További programok »

FEL