Leégett az autója, de használta az iratait

2016. július 18. 15:17 | Fekete Kata

Vádemelést javasol a rendőrség egy gyulai férfi ellen, aki engedély nélkül áthelyezte a leégett személygépkocsija azonosítóit egy másik autóra.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei egy személygépkocsit és annak vezetőjét, egy 24 éves gyulai férfit vontak ellenőrzés alá 2016. március 2-án este az egyik gyulai áruház parkolójában. Az autó egyedi azonosító jeleinek ellenőrzésekor a járőrök észrevették, hogy az alvázszám környékén csiszolás, utólagos festés és glettelés nyomai láthatóak. Mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az alvázszámot meghamisították, ezért a rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya nyomozást rendelt el. Az eljárás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a jármű alvázszámát, motorszámát és a gyári másodlagos azonosítást szolgáló adattábláját szabálytalanul szándékosan megváltoztatták. A férfit a nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. K. K. a rendőrök kérdésére elmondta, hogy korábban leégett a személygépkocsija, ezért vásárolt egy ugyanolyan típusú és színű, külföldről behozott, de forgalomba nem helyezett autót, amelyre engedély nélkül áthelyezte a leégett gépkocsija azonosítóit.

A Gyulai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya az ügyben elrendelt nyomozást 2016. július 15-én lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal küldte el a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Forrás: Police.hu

FEL