Leáll a Linamar, egyelőre két hétre

2020. március 19. 13:15 | behir.hu

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre tekintettel a hónap végén két hétre leáll a Linamar Hungary Zrt. Több lépcsős akciótervet dolgoztak ki munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében.

A cég az OrosCafé-hoz eljuttatott közleményben azt írta, hogy a Linamar Hungary Zrt. már hetekkel ezelőtt lépéseket tett a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A vállalat menedzsmentje az Egészségügyi Világszervezet, valamint a nemzeti és helyi hatóságok ajánlásait figyelembe véve többlépcsős akciótervet dolgozott ki munkavállalóik egészségének megőrzése érdekében.

Fokozott higiénés intézkedéseket vezettek be, törekedtek a személyes érintkezések elkerülésére, illetve minimalizálására.
Ezen felül korlátozták a külföldi látogatók belépését a telephelyeikre egyúttal a munkatársaik sem utazhattak határon kívülre.
Szigorították szabályaikat az áruszállítást lebonyolító személyzetre vonatkozólag is.

A vírus magyarországi megjelenése óta érintésmentes lázmérőkkel ellenőrzik a munkavállalóik testhőmérsékletét, lázas állapotban a telephelyre lépni tilos.

Gondoltak az iskolabezárások miatt, gyermekeikkel otthon maradó kollégáikra is, számukra szabadságot engedélyeztek.

A közlemény szerint a Linamar Hungary munkavállalói körében koronavírus miatti fertőzöttségről jelen pillanatban nincs információjuk egyik telephelyen sem.

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott uniós tagállami, és helyi kormányzati intézkedések miatt várhatóan alapanyag ellátási problémák lesznek, ezen felül a vevőik részéről is a megrendelések átmeneti csökkenésére számítanak.

Mindez azt jelenti ,hogy a közeljövőben működésük részleges, illetve teljes felfüggesztésére kell felkészülniük – olvasható a közleményben.

Várhatóan március 30-tól két hétre leállítják a termelést mindhárom telephelyükön.

A leállást a jogszabályokban meghatározott előírások figyelembe vételével munkaidőkeret, valamint az éves szabadság terhére tervezik megvalósítani, így ez idő alatt egy munkavállalójuk sem marad fizetés nélkül.

További programok »

FEL