Leáll a fakitermelés

Az új bejárásnak köszönhetően télig szünetelnek a munkálatok.

Pont került a fakitermelés-ügy végére. A természetvédelmi szakemberek felülvizsgálták, melyek a tényleges életveszélyt jelentő fák.

Mint arról már hírt adtunk, több olyan fa áll Békéscsabán, a KISZ tábortól a Veszeig tartó kerékpárút mentén, amelyet életveszélyesnek minősítettek tavaly. Ezeket ki kellett volna termelni a növekedési, fejlődési időszak kezdete, április elseje előtt. Mivel ez nem történt meg, felülvizsgálta a törzseket a városvezetés civilekkel és természetvédelmi szakemberekkel összefogva.

A késlekedés többek között a szerződéskötés és a vállalkozó kiválasztása miatt húzódott el. A korábbi bejárásokon és a keddin is részt vevő szakemberek megállapodtak, hogy a munkálatokat a téli időszakban folytatják – tudtuk meg dr. Bacsa Vendel jegyzőtől.  

Ez azt jelenti, hogy kilenc fa kivágásától tekintenek most el, ugyanakkor a kerékpárút mentén elhelyezkedő veszélyes fák kitermelése továbbra is folyik. Az ártérben elhelyezkedő fákat pedig majd a vegetációs idő lezárultát követően, várhatóan 2016 novemberben, illetve decemberben termelik ki. 

A következő időszakban tehát az alvállalkozó elvégzi a szükséges munkákat, utána várhatóan jövő héten kivonul a területről.

Megosztás: