Lassabban, de zavartalanul halad át a vonat a korábbi kétpói baleset helyszínén

2023. július 19. 09:19 | behir.hu

Július 15-én estére befejezték a július 9-én Kétpónál történt baleset során kevésbé rongálódott vágány helyreállítását, valamint a pálya és a biztosítóberendezés ellenőrzését, így 16-án vasárnap hajnaltól egy vágányon ismét közlekedhetnek a személyszállító vonatok Tiszatenyő és Mezőtúr között. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon utazók 10-20 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak, amíg tart a másik vágányon a kármentesítés és az eredeti pályaállapot visszaállítása.

Mint arról korábban beszámoltunk, július 9-én, vasárnap délben, Kétpónál egy tehervonat kilenc konténerszállító- és tartálykocsija kisiklott, jelentős kárt okozva a vasúti pályában is, ezért mindkét vágányon le kellett állítani a forgalmat. Emiatt egy héten át Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbuszok szállították az utasokat, és csak átszállásokkal lehetett eljutni Békéscsabáról Budapestre.

Mostanra a közlekedés helyreállt, azonban késésre a továbbiakban is lehet számítani. A vasúttársaság azt javasolja a békéscsabai vonalon utazóknak, hogy  továbbra is kísérjék figyelemmel a MÁV honlapján vagy a MÁVINFORM Facebook oldalán a folyamatosan frissülő híreket.

A Viharsarok Vasútja az alábbi videót tette közzé arról, hogyan halad át a vonat most a korábbi baleset helyszínén. 

 

További programok »

FEL