Lámpafényes kerékpárosok vonultak fel a Megvilágosodás Napján

2016. október 8. 07:54 | Laczkó Viktória

Kedvezményes vásárlási lehetőséggel és lámpafényes esti kerékpározással igyekezett felhívni a figyelmet a láthatóság fontosságára a rendőrség Békés megyében. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2016. október 7-én 12. alkalommal rendezte meg a „Megvilágosodás Napját” - írja a police.hu

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy ősszel különösen fontos, hogy a kerékpárral közlekedők betartsák a közlekedési szabályokat. A kerékpárjukon legyenek jól működő világítások, a kerekeken legyenek prizmák és használjanak láthatósági mellényt. Ezek nélkül közlekedni balesetveszélyes.

A rendőrséggel együttműködő cégek az akció napján kedvezményekkel várták a bicikliseket. Egy napig Békés megye 20 településén 30 kerékpárüzletben, szervizben vásárolhattak árengedménnyel világításokat, vagy javíttathatták meg a meglévő, de nem működő lámpákat. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság láthatóságot elősegítő ajándékokkal várta a résztvevőket. A prizmák, fényvisszaverő matricák, karpántok, mellények mind a kerékpárosok biztonságát szolgálják, a balesetek bekövetkezésének kockázatát csökkentik.

Nem elég látni, látszani is kell – hangsúlyozta Hudák Pál r. ezredes, megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a bizottság elnöke, amikor az esti lámpafényes kerékpáros felvonulás résztvevőit köszöntötte Békéscsabán.

A megye 9 városában rendőri biztosítás mellett összesen 712-en kerekeztek, mutattak példát. A szervizekbe és üzletekbe pedig 1086-an mentek el azért, hogy tegyenek a biztonságukért, megvásárolják, megjavíttassák a lámpáikat. Így közel 1800 résztvevője volt a „Megvilágosodás Napjának”.

FEL