Labdarúgás: Osztályozó nélkül NB III-as a Méhkerék

A Magyar Labdarúgó Szövetség székházában megtartották az NB III-as indulásól döntő párharcok sorsolását. Az már korábban kiderült, hogy a húsz megyei bajnok közül három gárda – az Algyői SK, a Tolnai VFC és a Pécsváradi SSE – nem vállalja a harmadosztályú szereplést, így 14 együttesnek kell osztályozót vívnia, míg három együttes játék nélkül jutott fel a harmadik vonalba.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Méhkerék együttese a bajnokság után a Békés Megyei Kupát is megnyerte, majd a szezon zárásaként már az osztályozóra készült.

Az együttes két évvel ezelőtt  játék nélkül léphetett feljebb. A sorsolás most is kedvezett a határvárosi együttesnek, így a következő idényt a harmadosztályban kezdheti – számolt be a Nemzeti Sport Online. A sorsolás technikai részéhez tartozott, hogy valamennyi csapat gömbjét elhelyezték az urnába, közülük az első tizennégyet sorsolták össze, a legvégén bennmaradó három szerencsés pedig játék nélkül válthat osztályt.

A június 9-i párosítások: Kecskeméti LC–Hajdúböszörményi TE, Szajol KLK–Sajóbábonyi VSE, REAC–Sárvár FC, Eger SE–Balatonfüredi FC, UFC Nagykanizsa–Nagyatádi FC, Győr-Ménfőcsanak–Salgótarjáni BTC, Komárom VSE–Ikarus-Maroshegy.

Osztályozó nélkül NB III-as: Taksony SE, Sényő FC, Méhkeréki SE.

A június 16-i visszavágók: Hajdúböszörményi TE–Kecskeméti LC, Sajóbábonyi VSE–Szajol KLK, Sárvár FC–REAC, Balatonfüredi FC–Eger SE, Nagyatádi FC–UFC Nagykanizsa, Salgótarjáni BTC–Győr-Ménfőcsanak, Ikarus-Maroshegy–Komárom VSE.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,