Labdarúgás: Kétgólos csabai vereség Szabadkán

2019. január 20. 11:23 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata 2-0-s vereséget szenvedett Szabadkán a helyi Spartak együttesétől felkészülési mérkőzésen.

A határátkelés okozta csúszás miatt a mérkőzés közel egyórás csúszással kezdődött - írja a csabai klub hivatalos oldala. Az Európa Ligában három kört menetelő szabadkaiak a 41. percben Stefan Sormaz találatával szerezték meg a vezetést, majd a 70. percben Radovanovic biztosította be a szerb csapat 2-0-s győzelmét.

Boér Gábor: − Nagyon örülök, hogy sikerült egy ilyen komoly játékerőt képviselő együttes ellen felkészülési mérkőzést játszani. Testközelből tapasztalhattuk, hogy egy ilyen csapat mivel jobb. A mai napon abban voltak jobbak, hogy szinte minden hibánkat könyörtelenül kihasználták. Emellett viszont elégedett vagyok a látottakkal – természetesen az eredményen kívül – hiszen abszolút egyenrangú ellenfélként tudtunk fellépni és többször mi tudtunk jobban futballozni, többet birtokoltuk a labdát és a lehetőségeink is megvoltak. Az első félidőben volt egy kapufánk, sőt két olyan óriási helyzetünk is, amikor például a kapus a tizenhatoson kívül fogta meg a gólba tartó labdát. Nyilván ezek a dolgok nem sokat változtatnak a lényegen, de hozzátartozik az igazsághoz. Mindent összevetve egy ilyen komoly erősségű és szintet képviselő csapat ellen igen jól tudtunk játszani, de érződött a srácokon – főleg a második játékrészben – hogy elfáradtak, illetve amikor cseréltünk, akkor az is, hogy a fiatalok számára ez még nagyon magas szint – nekik sokat kell még tanulniuk, hogy eljussanak ide. Az első félidőben pályára lépő összeállítás azonban bizonyította, hogy tudunk ilyen magasságokban is futballozni. Amiben előre kell lépnünk, az a koncentráció, az érettség és az ellenfél hibáinak kihasználása. Ennyivel tartanak ők előrébb, de egyáltalán nem elérhetetlen ez a szint, így mindenképpen örülök, hogy összejött ez az edzőmeccs – sok ilyenre lenne szükségünk, hogy jó focink legyen!

 

További programok »

Sport

Negyvenévesen kezdődik az élet!

Adta ki az ukázt önmagának még két éve a békéscsabai Baginé Ilyés Edina, majd elment a Bajza utcai NRGYM edzőterembe, hogy történjen valami. Ez a valami most hétvégén betetőzött: a fővárosban megrendezett, nemzetközi, Hegyvidéki Fitparádén, a Fitlady +35 kategóriában negyedik lett.
20:26
FEL